Verdens synsdag 13. oktober 2022

Verdens synsdag 2020 - se godt hele livet

Billede af fire personer der holder genstand op for det ene øje

Verdenssundhedsorganisationen WHO har udnævnt 8. oktober til Verdens Synsdag. Optikerforeningen og Øjenforeningen markerer dagen med en landsdækkende kampagne ”Tjek dit syn”, der henvender sig til danskere i alle aldre – fra det helt lille barn til den modne voksne. Kampagnen opfordrer danskerne til selv at tjekke deres syn elle få hjælp fra en optiker eller øjenlæge. 

De fleste af os oplever på et tidspunkt i livet at få problemer med synet. Alligevel er det kun hver tredje af os, der får det tjekket jævnligt. Ved at tjekke dit syn jævnligt, kan du selv være med til at forebygge og opdage problemer med synet i tide.

Optikerforeningen og Øjenforeningen har udarbejdet en række korte og informative artikler samt videofilm til kampagnen, der bl.a. kan ses på Facebook.

Samtidig kan du følge kampagnen på hjemmesiden www.tjekditsyn.dk, hvor der også vil være artikler og videofilm, der gør dig klogere på synet.

Verdens Synsdag er udnævnt af WHO og finder sted hvert år den anden torsdag i oktober. Det er fjerde år i træk, at de to foreninger sætter fokus på danskernes syn under sloganet ”Tjek dit syn – og se godt hele livet.”