Del Share

Irriterende briller blev til vartegn

irriterende-briller-blev-til-vartegn

Den fynske kok Claus Holm er kendt for sin ligefremme tilgang til mad, sin karakteristiske hat og markante sorte briller.

Lige netop brillerne var Claus Holm rigtig mange år om at få. Ikke, fordi han ikke havde brug for dem, men fordi han ikke lige tænkte på, at hans dårlige syn kunne være et problem …

 

1: Hvordan opdagede du, at du havde problemer med synet?

  • Jeg er oprindelig født med bygningsfejl, så jeg har nærmest aldrig kunne se noget på det ene øje. Til gengæld har det andet øje altid været superskarpt.
  • For omkring 10 år siden kom det snigende. Flere gange tænkte jeg – ”det var satans”. Fodboldkanalerne var irriterende, for spillerne blev mindre og mindre, og jeg sad på sofakanten for at følge med i kampene. Jeg negligerede det i starten, men til sidst var der ingen vej udenom, og jeg fik mit første par briller.

 

2: Hvordan fik du løst det?

  • Længe brugte jeg kun brillerne hjemme, og tog dem af, når jeg skulle ud. Det var egentlig utroligt dumt, men jeg var ikke nået til den accept af, at jeg havde brug for brillerne.
  • Lige før jeg brød igennem på tv, fandt jeg de fedeste briller, som jeg faldt for med det samme. En sort, fed morfar-brille. Det var noget af en ahaoplevelse at få de briller på, og i dag har jeg faktisk fire par – de sorte, kørebriller, skærmbriller, og briller med overgang.

 

3: Hvad betyder det for dig at have et godt syn?

  • Det betyder ALT for mig. Jeg kører blandt andet 6.000 kilometer om måneden. Så det er vigtigt for mig at have et godt syn.
  • Desuden kan jeg også læse uden at få hovedpine, hvor jeg før blev hurtigt træt i øjnene. Øjet er en muskel, der skal have hvile, og det fik den aldrig førhen. Så ja, det er utrolig vigtigt for mig at have et godt syn.

 

4: Har du et godt råd til andre?

  • Føler du der er et eller andet, så få det tjekket. Øjet er din sjæl – så pas på det. Kom nu bare afsted – alt andet er dumt.
Del Share