Del Share

Skuespiller Bodil Jørgensen: Fik hele verden tilbage med briller

fik-hele-verden-tilbage-med-briller

Uanset om det er i Badehotellet eller i Rytteriet, gør Bodil Jørgensen, 57 år, et uudsletteligt indtryk, og skuespilleren har for længst cementeret sin status, som en af Danmarks absolut dygtigste inden for sit fag.

Talentet havde ikke behov for andet end læsebriller, indtil en alvorlig ulykke svækkede Bodil Jørgensens syn markant.

1: Hvordan opdagede du, at du havde problemer med synet?

  • De første tegn kom i slutningen af 40’erne, hvor jeg pludselig opdagede, at jeg ikke kunne læse varedeklarationen på maden i Brugsen eller se ingredienserne i en opskrift. Som så mange andre, startede jeg med et par billige briller fra Tiger-butikken, men de holdt jo ikke i længden.
  • Da jeg for nogle år siden var ude for en ulykke, blev mit syn svækket markant, og jeg følte, at jeg vågnede op til en sløret verden.

2: Hvordan fik du løst det?

  • Jeg gik til optikeren for at få tjekket mit syn, for det var som om, at jeg havde mistet horisonten. Jeg kunne kun se det, der var helt tæt på, og selv det, skulle jeg have læsebriller til. Løsningen blev et par briller med glidende overgang, og pludselig fik jeg hele verden tilbage. Det var lidt dyrt, men også helt fantastisk.

3: Hvad betyder det for dig at have et godt syn?

  • Synet er en af vores vigtigste sanser, og jeg kan godt lide, at man kan falde i staver ved et syn. Jeg føler mig lykkelig, når jeg ser fuglene spise de korn, jeg har smidt ud til dem og når jeg giver mig selv tid til at sidde og kigge ud i luften med en kop kaffe og lade tankerne vandre.

4: Har du et godt råd til andre?

  • Pas på dine øjne og få hjælp, hvis du fornemmer, at du ikke ser helt skarpt længere.

 

Del Share